KBO CC1 logokopie Transparant

Mailprobleem I-MAP of POP

 

imapProbleem: Op mijn laptop kan ik mail wel lezen, maar op mijn pc zijn ze na het lezen weg.

Reden:  Op een apparaat stond de mail ingesteld als POP3 maar zonder bewaren op de server. 

Oplossing: Tegenwoordig kies je niet snel meer voor POP3, want daarmee worden de berichten door de e-mailclient opgehaald en daarna meteen – of na een ingestelde tijd – verwijderd op de mailserver.

Kies dus voor IMAP, want dan blijven de e-mailberichten wel op de mailserver staan. Dat zorgt ervoor dat meerdere e-mailclients tegelijkertijd naar dezelfde e-mailmappen en dezelfde e-mailberichten kunnen kijken.

IMAP is dan ook het handigste dat je kiest als je bijvoorbeeld ook een smartphone en een tablet hebt; of gewoon nog een andere computer.

 

Mavo Londen 1980 bewerkt met AI Groot

006 Schoolreis Londen 1980

 

Printprobleem tablet

bluetoothProbleem: Kan printer niet vinden.

Printen met Android tablet of smartphone naar draadloze printer.

Mogelijk heb je dan te maken met een printer met ingebouwde bluetooth. Printen via bluetooth kan tot maximale afstand van ca. 10 m.

Zorg ervoor dat op de tablet of smartphone de bluetooth is ingeschakeld.
Dit is nodig om de apparaten te kunnen koppelen. 

Download de speciale print app voor de betreffende printer in de Playstore en volg de handleiding.

Printen:
Open het document wat je wilt printen en klik daarna op de 3 puntjes rechts bovenin kies afdrukken en kies de printer.

Telefoontjes van Microsoft. Let op!

Momenteel worden weer diverse mensen in onze regio gebeld door zgn. Microsoft.
We hebben dit maar eens gemeld ten behoeve van onze lezers en kregen de volgende uitleg: 

"Hartelijk dank voor uw melding. Wij vinden het erg vervelend dat u op deze manier benaderd bent. 
Het heeft er alle kenmerken van dat het in dit geval gaat om helpdeskfraude. 
De beller beweert namelijk werkzaam te zijn voor een software leverancier of een aan hen gelieerde onderneming. 
Bij dit soort fraude zegt de beller te kunnen helpen bij het oplossen van computerproblemen, maar in werkelijkheid wordt geprobeerd u geld afhandig te maken."
Wij adviseren u dan ook de beller geen toegang tot uw computer te verlenen, geen programma te installeren en op geen enkele wijze uw (bank)gegevens te geven. Gelukkig bent u alert geweest en hier niet op in gegaan. 

Deze fraudeurs zijn wereldwijd actief en bijzonder hardnekkig in hun benadering. Houd er dan ook rekening mee dat u vaker door de oplichters kunt worden gebeld. 
Helaas is het technisch niet mogelijk de valse telefoonnummers die zij gebruiken te blokkeren. De telefoontjes worden via internet gepleegd. Het nummer dat wordt meegezonden bij deze oproepen is niet het nummer dat door de criminelen in gebruik is. Dit wordt spoofing genoemd. 

Lees meer

Hoe werkt kopiëren, knippen en plakken van teksten eigenlijk op de verschillende apparaten?

Knippen betekent dat een tekst (of bestand) 'weggeknipt' wordt van zijn huidige locatie. Op de nieuwe plek wordt de selectie dan 'geplakt'. Oftewel: de selectie wordt naar die plek verplaatst. Een tekst knippen en plakken is bijvoorbeeld handig als het op een verkeerde plek in een document of mail staat. U kunt een tekst ook kopiëren in plaats van knippen. De originele tekst blijft dan staan waar hij staat, en een kopie kan men ergens anders zetten. Dit is handig als een tekst ergens staat, maar ook nog op een andere plek moet komen. Bijvoorbeeld als u onderdelen van een e-mail ook aan iemand anders wilt sturen of als u het adres van een website in een appje wilt zetten.

Kopiëren, knippen en plakken op de pc

Knippen, kopiëren en plakken van teksten is het handigste met het toetsenbord.

  • Selecteer eerst de tekst. Plaats de muisaanwijzer links van de tekst die geselecteerd moet worden, houd de muisknop ingedrukt en sleep de  muisaanwijzer naar rechts en omlaag tot aan het einde van de tekst die u wilt selecteren. Laat de muisknop dan los.
  • Nu kunt u de tekst kopiëren of knippen:
    • Gebruik de sneltoets Ctrl+C of Cmd+C (Mac) om te kopiëren. (Druk op Ctrl/Cmd, houd de toets ingedrukt en druk op de C. Laat de toetsen daarna los.)
    • Gebruik de sneltoets Ctrl+X of Cmd+X (Mac) om te knippen. (Druk op Ctrl/Cmd, houd de toets ingedrukt en druk op de X. Laat de toetsen daarna los.)
  • Klik met de muisaanwijzer op de plek waar de tekst moet komen.
  • Gebruik de sneltoets Ctrl+V of Cmd+V (Mac) om te tekst te plakken. (Druk op Ctrl/Cmd, houd de toets ingedrukt en druk op de V. Laat de toetsen daarna los.)
  • Lees meer